De juiste maten kinderkleding vinden is nog niet zo eenvoudig als jouw kinderen in een groeispurt zitten.

 

 

De juiste maten kinderkleding kiezen is nog niet zo eenvoudig

Hoe kies je de juiste maten kinderkleding? Kleine kinderen veranderen doorlopend van kledingmaat en het kan daarom lastig zijn om de juiste maten kinderkleding te kopen. Bovendien valt elk merk weer anders, wat het nog uitdagender maakt. Als je naar een winkel gaat hoeft dit geen probleem te zijn omdat je jouw zoon of dochter verschillende maten kunt laten passen. Bij online bestellingen is dit wat lastiger en al helemaal als jouw kinderen in een groeispurt zitten. Toch gelden er vaak vaste maten voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Wil je meer informatie over de maat van een bepaald kledingstuk? Neem dan contact met mij op of kijk in ons matentabel.

 

Bij welke leeftijd dragen kinderen welke maten kinderkleding?

Als baby’s geboren worden dragen ze meestal een maat 50 of 56. Als kinderen ongeveer anderhalf of twee jaar oud zijn dragen ze maat 92. Vanaf dat moment gaan ze (gelukkig!) iets minder snel door de maten kinderkleding heen en kindermaten lopen door 176 of 182. De meeste jongens zijn dan 16 of 17 jaar, maar meiden stappen soms in de brugklas al over naar vrouwenmaten. Aan die maten hangt vaak wel een hoger prijskaartje. Gemiddeld doen kinderen vanaf maat 92 zo’n twee jaar met een kledingmaat, al gaat dit sneller tijdens de bekende groeispurten, In dat geval kun je elke paar maanden op zoek naar nieuwe kinderkleding.

 

Waar koop je leuke kinderkleding?

Aan kinderkleding is er in Nederland een ruim assortiment beschikbaar. Van stoere streetwear tot schattige outfits en zelfs chique kleding voor de kleintjes. Kijk bijvoorbeeld hier voor de beste kinderkleding inspiratie. En super populair onder de jeugd tegenwoordig: TikTok kleding! Het voordeel van online kinderkleding shoppen is dat alle kleding bij je thuis bezorgd wordt. Handig! Zo kunnen jouw kinderen de kleren thuis rustig uit proberen en hoef je niet met het hele gezin door een drukke winkelstraat te lopen. Veel plezier met winkelen!