Kinderkleding netjes houden doe je zo.

 

Wij hebben vijf tips voor je op een rij gezet voor het netjes houden van kinderkleding:

 

  • Om te beginnen adviseren we je om kinderkleding altijd binnenstebuiten te wassen. Je kunt kinderkleding netjes houden omdat de stof niet beschadigd raakt door het schuren in de wasmachine.
  • Was kleding alleen als het nodig is. Kinderen kunnen een trui of een broek prima twee keer of vaker aan, mits deze nog schoon is natuurlijk. Controleer ’s avonds bij het naar bed gaan of de kleding vies is. Zo ja: in de wasmand. Zo nee: hang het even uit en ruim het dan weer op in de kast of geef je kind de dag erna dezelfde kleding aan. Op deze manier gaat de kleding een stuk langer mee en blijft deze langer mooi.
  • Sorteer was. Om kinderkleding netjes te houden is het van belang om de was goed op kleur te sorteren. Maak onderscheid tussen zwarte, witte, bonte en lichte was. Zo voorkom je dat items verkleuren en daarmee niet meer mooi zijn.
  • Probeer de was aan de lucht te drogen. Een wasdroger is over het algemeen niet goed voor je kleding omdat het kan krimpen, ongeacht de stof waar het van gemaakt is. En heb je wel eens in het stoffilter van een wasdroger gekeken? Dan hoeven we je niet uit te leggen dat kleding daar niet mooier van wordt. Het beste is daarom om kleding lekker buiten aan de lijn te hangen.
  • Was kleding niet te heet. Het is zelden nodig om kleding op een hogere temperatuur dan 30 of 40 graden te wassen. Alleen ondergoed en beddengoed kun je beter op een temperatuur van 60 graden wassen, om zo alle bacteriën goed te doden.

 

Kinderkleding netjes houden verlengt de levensduur ervan.

Wij geven je graag tips om kinderkleding netjes te houden. Zo kun je zo lang mogelijk dat leuke bloesje of die stoere broek bij jouw zoon of dochter aantrekken. In onze webshop vind je aantrekkelijke items voor kinderen van uitstekende kwaliteit waar jij misschien jarenlang mee vooruit kunt. Kinderkleding netjes houden is daarbij van groot belang en bovenstaande tips kunnen je daarmee helpen.